Subtitlu CSR

CSR / Mediu

Amprenta verde

Aprilie 2021

O abordare conștientă de protecție a mediului înconjurător este foarte importantă în viața companiei noastre. Aceasta influențează planificarea proiectelor noastre, investițiile și cultura noastră organizațională. Ne străduim să susținem și să reflectăm sustenabilitatea în toate domeniile, inclusiv prin produsele și serviciile noastre, investițiile și formarea comunității noastre. Un exemplu este implementarea unui model economic circular din care să facă parte semifabricate din aliaje de aluminiu și cupru, aceastea fiind cele mai importante din gama noastră de produse.

Color Metal răscumpără, prelucrează și reciclează deșeurile rezultate în urma prelucrării semifabricatelor și le transformă în materie primă pentru turnătorie. Reciclând 1 tonă de aluminiu, se poate economisi extracția a 6 tone de bauxită și astfel se previne degajarea a 9 tone de emisii de dioxid de carbon.

În proiectul „Amprenta Verde”, organizat de Fundația Comunitară din Odorheiu Secuiesc și Biroul de Ocolul Silvic De Regim Zetea, Color Metal a fost prima companie care a dorit să finanțeze achiziționarea și plantarea a 500 de puieți de castani dulci. În acest fel, dorim să contribuim la neutralizarea emisiilor de dioxid de carbon și să oferim un exemplu, încurajând companiile din Odorheiu Secuiesc să adere la acest proces.

Din ideea inițială a derivat un proiect mult mai bogat. Am reușit să implicăm colegii și familiile lor în procesul de plantare. Am organizat și un program de conștientizare a mediului pentru elevii claselor a III-a și a IV-a ai Școlii Gimnaziale "Orbán Balázs". Pentru că acest proiect a avut atât de mult succes, am decis să organizam și o expoziție în care școlarii să-și prezinte desenele despre experiențele lor în pădure. Spre sfârșitul anului, pregătim o surpriză pentru clienții noștri pentru a-i implica în marea noastră misiune.

Detalii despre proiect

 

Amprenta verde
Amprenta verde
Amprenta verde

Ziua fără mașini

Aprilie 2021

După ce am reușit să organizăm „Ziua mondială a bicicliștilor” și „Ziua mondială fără mașini”, am hotărât să continuăm această idee și să promovăm deplasarea la muncă fără mașini pe tot parcursul anului.

Mersul pe bicicletă, trotinetă sau pe jos, reprezintă una dintre cele mai sănătoase abordări ale vieții cotidiene. În afară de promovare și efectele pozitive, firma Color Metal oferă pentru colegii care aleg aceste alternative de transport niște cadouri.

Ziua fara masini
Ziua fara masini
Ziua fara masini

Inima din dopuri

Iulie 2019

“Inima din dopuri” este un program de colectare a dopurilor din plastic, implementat în colaborare cu Fundația Comunitară din Odorheiu Secuiesc. Acest program are un scop dublu:

  • prevenirea poluării mediului cu dopuri din plastic și educarea membrilor comunității noastre;
  • prin valorificarea dopurilor colectate, dezvoltarea unui fond pentru sprijinirea inițiativelor comunitare de protecția mediului, al valorilor naturale și de promovare a unui stil de viață sănătos.
  • Compania Color Metal a creat special pentru acest program diferite containere de reciclare din aluminiu sub forma unor inimi. Containerele sunt instalate la diferite companii și instituții publice, locații unde pot avea acces ușor cât mai multe persoane. Astfel, am dezvoltat și dezvoltăm în continuare colaborări cu cât mai multe unități de ospitalitate în regiune, ca dopurile strânse acolo să fie reciclate în programul nostru. Management-ul programului și gestionarea fondului creat sunt responsabilitatea Fundației Comunitare din Odorheiu Secuiesc.

    Inima din dopuri
    Inima din dopuri