Subtitlu CSR

CSR / Cultura

TEDxUdvarhely

Septembrie 2021

În 2021, pentru prima dată a fost organizat la Odorheiu-Secuiesc, TEDS. Suntem mândri că în orașul nostru a fost organizat acest eveniment valoros și că noi am fost parteneri! În patru ore, treisprezece speakeri au urcat pe scenă în cinematograful din Odorhei și au fascinat publicul. Colegii nostri au participat la acest eveniment încărcat de emoții.

 

Despre eveniment

TEDxUdvarhely
TEDxUdvarhely
TEDxUdvarhely

Băile Herculane

2020-2021

Asociația LOCUS este o organizație non-profit, ce are ca scop cercetarea, salvarea și promovarea patrimoniului cultural, arhitectural și natural de pe teritoriul României. Primul proiect al asociației este Herculane Project.

Tinerii arhitecți timișoreni ai Asociaţiei LOCUS continuă campania "Ia-ţi şi tu bilet la Băi", pentru salvarea uneia dintre cele mai celebre clădiri din Herculane. „Project Herculane” este un proiect de care suntem mândri și ne-am angajat să-l susținem.

 

Interview-ul despre acest proiect cu dl. Director General Godra Zsolt:

Baile Herculane
Baile Herculane
Baile Herculane

Vizigótok

Iulie 2020

Unul dintre cele mai importante situri arheologice care atesta prezența vizigoților in Transilvania se află la Odorheiu Secuiesc – zona Lunca Kadicsfalva. Acest sit poartă amprentele culturii Santana de Mureș.

Arheologii Muzeului Haáz Rezső au început cercetările în zona Lunca Kadicsfalva în anul 2007. Compania noastră a achiziționat loturi de teren necesare investiției în noul centru logistic și sediu central chiar în vecinătatea sitului arheologic. Ulterior s-a dovedit că zona este conectată organic de zona arheologică studiată începând din 2007.

În locul unde s-a aflat în urma cu 17 secole unul dintre cele mai mari așezăminte al vizigoților din România, astăzi se află cel mai mare stoc de semifabricate neferoase din țara. La clădire am realizat o mică expoziție cu informații și poze afișate.

 

Citeste mai mult aici:

Vizigotok
Vizigotok
Vizigotok

Invizibilul Palpabil

 

Octombrie 2019

În cadrul programului „Invizibilul Palpabil”, nevăzătorii se pot familiariza cu o nouă locație, după Șumuleu Ciuc. De Ziua Bastonului Alb (ziua internațională a nevăzătorilor) a fost dezvelită sculptura în relief din bronz, reprezentând centrul municipiului Odorheiu-Secuiesc. Sculptura este creația artistului Berze Imre, materialul din bronz fiind oferit de firma Color Metal.

Invizibilul palpabil
Invizibilul palpabil
Invizibilul palpabil

Coroana Sfântului Ștefan

 

August 2021

Pe data de 20 august îl sărbătorim pe Sfântul Rege Ștefan I, întemeietorul Regatului Ungariei. „Sfânta coroană a Ungariei”, cunoscută drept Coroana Sfântului Ștefan este o lucrare artistică realizată în mai multe faze, în secolele XI-XIII.

La Odorheiu Secuiesc, în Piața Márton Áron, a fost afișat replica acestei coroane. Color Metal a sponsorizat acest proiect cu profile de instalație din aluminiu.

Coroana Sfantului Stefan
Coroana Sfantului Stefan
Coroana Sfantului Stefan

Geofolk

 

Octombrie 2020-2021

La începutul lunii noiembrie, Parlamentul European a desemnat câștigătorii Premiului Cetăţeanului European 2021. Aceștia s-au întâlnit pe 9 noiembrie, la Bruxelles.

Prin proiectul „Geofolk” al organizației „Magyar Gyökerek” din Odorheiu Secuiesc s-au realizat peste 200 de fotografii în care apar costume naționale populare din 57 de țări.

Am crezut în acest proiect, l-am susținut, iar acum suntem mândri de succesele și recunoașterile sale internaționale!

Geofolk
Geofolk
Geofolk