Ambalarea Produselor Neferoase

Rulourile, tablele, barele și profilele din metale neferoase sunt împachetate cu hârtie/ carton și folie de plastic, care asigură și protejează împotriva pătrunderii apei sau a deteriorării (zgârierii, lovirii), în timpul transportului. În cazul tablelor din metale neferoase, pentru ambalare se va folosi întotdeaua palet de lemn.

Folia utilizată pentru ambalare trebuie să acopere întregul pachet, astfel încăt să împiedice pătrunderea apei între suprafețe.

 

Depozitarea Produselor Neferoase

Produsele Neferoase se recomanda a fi depozitate în spații închise, uscate și bine ventilate. În aceste spații, variațiile de temperatură și gradul de umiditate nu trebuie sa aibă fluctuații mari. Produsele ambalate, chiar dacă sunt foarte bine protejate cu materiale impermeabile, nu este recomandat să fie depozitate în aer liber. 

Transportarea Produselor Neferoase

Pentru transportul Produselor Neferoase sunt recomandate camioanele cu prelată. Dacă, din diferite considerente nu se pot folosi aceste mijloace, transportul se poate face și cu platformă, însă, în acest caz marfa trebuie să fie bine ambalată/ acoperită. 

Produsele Neferoase trebuie să fie foarte bine fixate pe platforma camionului, în vederea eliminării riscului de deteriorare al produselor sau ambalajului, în timpul deplasării.

Important!

waterdrop

Apa- inamicul Neferoaselor

În contactul prelungit cu apa, pe suprafața Neferoaselor, pot apărea pete inestetice, care pot crea probleme la finisarea ulterioară a suprafețelor, ca de exemplu, în cazul aluminiului, la eloxare.

Petele pe suprafață pot apărea atunci când de exemplu, apa pătrunde între foile de tabla, între profile sau bare în timpul împachetării, transportului sau depozitării.

În cazul în care apa pătrunde în interiorul ambalajului, aceasta trebuie să fie înlăturată cât mai repede posibil. Daca materialele sunt umede, prima dată trebuie să fie ștearsă apa de pe ele, fără a deteriora suprafața acestora și apoi lăsate despachetate în depozitul acoperit pentru a permite eliminarea umidității de pe suprafața lor.

După descărcare, dacă apare o diferență de temperatură relativ mare, în special în lunile de iarnă, când materialele sunt descărcate din camion și aduse în spații de depozitare încălzite, există riscul de formare a condensului pe produse. Acestea trebuie lăsate să se aclimatizeze, iar dacă produsele sunt înfoliate etans, atunci folia trebuie desfăcută pentru a permite evaporarea condensului cât mai rapid, după care se recomandă re-împachetarea.

Apa poate proveni din:

1. Surse externe 

Surse naturale (ploaie, zăpadă) și scurgeri de apă, de exemplu, prin prelata ruptă a camionului în timpul transportului sau printr-un acoperiș deteriorat dintr-un spațiu de depozitare.

2. Condens

Variațiile mari de temperatură, favorizeaza aparitia condensului pe suprafețele metalelor. Întâlnim aceste situații în special în zilele calduroase, când materialele se încalzesc în timpul transportului și ulterior, sunt descărcate în depozite cu o temperatura mai scazuta, sau, în lunile de iarnă când metalele se răcesc în timpul transportului și sunt descărcate în depozite cu temperaturi mai ridicate. Prezenta umiditatii pe suprafata metalelor poate duce la oxidarea acestora provocand pete.

Tehnipedia - Oferă date tehnice strict cu caracter informativ despre produsele comercializate