În cele ce urmeaza vom face referire la ambalarea, transportul și depozitarea produselor comercializate de firma noastră, și anume: produse laminate, extrudate și turnate din aluminiu, cupru, alamă, bronz și titan-zinc, pe care, pentru ușurința, le vom numi în continuare: Produse Neferoase.

În contactul prelungit cu apa, pe suprafața Produselor Neferoase, pot apărea pete inestetice, care pot crea probleme la finisarea ulterioară a suprafețelor, ca de exemplu în cazul aluminiului, la eloxare.

Petele pe suprafață pot apărea atunci când, de exemplu, apa pătrunde între foile de tabla, între profile sau bare în timpul împachetării, transportului sau depozitării.

 

Apa poate proveni din:

1. Surse externe 

  • Surse naturale (ploaie, zăpadă) și scurgeri de apă, de exemplu, prin prelata ruptă a camionului în timpul transportului sau printr-un acoperiș deteriorat dintr-un spațiu de depozitare.


2. Condensarea umidității

  • Variațiile mari de temperatură, fac ca apa să condenseze pe suprafețele metalului. Întălnim aceste situații în special în zilele fierbinți de vară, când materialele acumulează temperaturi ridicate în timpul transportului și sunt descărcate în depozite cu o temperature scazută sau în lunile de iarnă când metalele se răcesc în timpul transportului și sunt descărcate în depozite cu temperaturi mai ridicate. Stagnarea umidității din condens pe suprafața metalelor poate provoca pete.

 

Ambalarea Produselor Neferoase

Rulourile, tablele și profilele din Produsele Neferoase sunt împachetate cu hârtie/ carton și folie de plastic, care asigură și protejează împotriva pătrunderii apei sau a deteriorării (zgârierii, lovirii) în timpul transportului. Folia folosită pentru ambalare trebuie să acopere întregul pachet, astfel încăt să împiedice pătrunderea apei între suprafețe. Produsele ambalate, chiar dacă sunt foarte bine protejate cu materiale impermeabile, nu este recomandat să fie depozitate în aer liber. 

 

Depozitarea și transportarea produselor neferoase

Produsele Neferoase trebuie să fie depozitate în spații închise, uscate si bine ventilate. În aceste spații, variațiile de temperatură și umiditate trebuie păstrate la un nivel minim. 

Pentru transportul Produselor Neferoase sunt recomandate camioanele cu prelată. Dacă, din considerente economice sau de altă natură, nu se pot folosi aceste mijloace, transportul se poate face și cu camioane cu platformă, in acest caz încărcătura trebuie să fie bine acoperită. 

Produsele Neferoase, în timpul transportului, trebuie să fie foarte bine fixate pe platforma camionului, în vederea eliminării riscului de deteriorare al produselor sau ambalajului, în timpul deplasării.

În cazul în care apa pătrunde în interiorul ambalajului, aceasta trebuie să fie înlăturată cât mai repede posibil. Daca materialele sunt foarte umede, prima data trebuie să fie ștearsă apa de pe ele, fără a deteriora suprafața acestora și apoi lăsate despachetate în depozitul acoperit pentru a permite eliminarea umiditătii de pe suprafața lor si ulterior re-ambalate.
 

După descărcare, dacă apare o diferență de temperatură relativ mare, în special în lunile de iarnă, când Produsele Neferoase sunt descărcate din camion și aduse în spații de depozitare încălzite, există riscul de formare a condensului pe produse. Acestea trebuie lăsate să se aclimatizeze, iar dacă Produsele Neferoase sunt înfoliate etans, atunci folia trebuie desfăcută pentru a permite evaporarea condensului cât mai rapid, după care se vor re-împachetă cu ambalajul de protecție.

Tehnipedia - Oferă date tehnice strict cu caracter informativ despre produsele comerciaizate de firmă, structurate profesionist.