Subtitlu CSR

CSR / Educatie

Amprenta verde a copiilor

Iunie 2021

 

Pentru multe lucruri putem fi recunoscători naturii: aerul curat, bogăția plantelor și a viețuitoarelor, pentru liniștea ei. Cu alte cuvinte, pentru întreaga viață. Pentru toate aceste minuni am dori să răsplătim natura, de aceea am inițiat proiectul Amprenta Verde în școlile primare, continuând proiectul Amprenta Verde inițiat în aprilie 2021.

Elevii, prin cadrul acestui program au putut adopta un copac, asumându-și responsabilitatea asupra unei vieți și a-și lăsa amprenta verde. Împreună cu elevii claselor a III-a și a IV-a de la Școala Gimnazială "Orbán Balázs" am mers în pădure, unde pădurarii au organizat o școală forestieră în cadrul căreia au construit un hotel pentru insecte, iar copiii și-au putut alege copacul. Pe fiecare copac adoptat a fost trecut numele elevului și identificate coordonatele GPS ale acestuia. Copiii au făcut desene despre această zi deosebită pe care au petrecut-o împreună cu colegii de clasă, lângă copacii lor. Din aceste creații, Color Metal a organizat o expoziție la sediul central după care școlarii au vizitat firma

Vezi harta cu coordonatele GPS a copacilor adoptate

Amprenta verde a copiilor
Amprenta verde a copiilor
Amprenta verde a copiilor

Programe orientative pentru tineri

 

Color Metal își deschide porțile studenților care sunt interesați de activitățile noastre și ar dori să obțină o perspectivă asupra viitoarelor domenii de carieră sau de studiu. Prin urmare, ne alăturăm unor programe orientative, cum ar fi proiectul „Pregătirea tinerilor pentru lumea muncii” organizat de Caritas Alba Iulia, în județele Mureș și Harghita. În luna mai 2021, am oferit tinerilor oportunitatea de a vizita biroul, depozitul și atelierul nostru din sediul central, Odorheiu Secuiesc.

Vezi detalii despre program

Programe orientative pt. tineri

RobotX Hunedoara

 

Februarie 2020

RobotX este echipa de robotică a Colegiului Național de Informatică "Traian Lalescu" Hunedoara, care face parte din clubul Fizitec. În februarie 2020, RobotX Hunedoara a construit un robot cu materialele furnizate de firma Color Metal. Acest robot a trebuit să clădească un turn cât mai înalt punând una câte una cărămizile galbene. Sistemul principal al robotului a fost liftul-foarfecă, care a fost realizat din profilele din aluminiu, 20 mm x 10 mm. Din profilul U de 40 mm x 40 mm au fost realizate lagăre pentru baza liftului. Din țeava din aluminiu rotundă 10mm x 8 mm au fost realizate distanțierele pentru articulațiile liftului.

Vezi detalii despre RobotX Hunedoara

Robotx Hunedoara
Robotx Hunedoara
Robotx Hunedoara

Formula Student Italia

 

Iulie 2019

UPT Racing Team, susținută de Color Metal a participat la competiția “Formula Student Italia 2019”, organizată pe circuitul Riccardo Paletti, din Italia, în luna iulie 2019.

Tinerii ambițioși din cadrul Universității Politehnica Timișoara au înfruntat o serie de dificultăți tehnice și materiale în drumul lor spre competiție.

Acest proiect a reprezentat o provocare pentru tinerii studenți care au învățat în practică, prin experimente reale, o serie de aspecte tehnice, organizatorice, dar și financiare, motivaționale și de lucru în echipă.

Vezi detalii despre eveniment

Formula student italia
Formula student italia
Formula student italia

Programul Științescu

 

August 2021

Este important ca firma noastră să facă știința mai populară în cercul studenților, astfel încât aceștia să înceapă să se implice în proiecte STEM (Science, Tehnolgy, Engeneering, Math). Ne-am dori să vedem tinerii descoperind inovația și creativitatea. Apreciem profesorii care își petrec timpul liber pentru a-i sprijini și a le oferi posibilitatea de a experimenta și de a învăța din pasiune.

Programul „Științescu (HEUREKA)” este un program de finanțare pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor şi tinerilor din clasele V-XII, implementat în regiunea Odorhei de Fundația Comunitară din Odorheiu Secuiesc, alături de Romanian-American Foundation şi partenerii antreprenori. Fondul „Științescu” este susținut de Romanian-American Foundation și în orașele Bucureşti, Cluj, Iaşi, Braşov, Bacău, Făgăraş, Prahova, Oradea şi Mureş prin competiții similare de proiecte gestionate de fundațiile comunitare locale.

Vezi detalii despre program

 

Heureka