Tabla expandată e un material relativ recent apărut în țară, dar foarte îndrăgit de către arhitecţii de peste hotare. Aspectul 3D conferă tablei expandate multe avantaje față de tabla perforată și plasa metalică. Astfel, tabla perforată este prin definiţie mai degrabă opacă. Protejează bine de soare şi dă intimitate, însă lasă să pătrundă doar puţină lumină. La polul opus, plasa metalică este foarte transparentă şi practic lasă lumina să intre sau să iasă fără oprelişti. În schimb tabla expandată conferă un joc de umbră și lumină în funcție de unghiul de pătrundere razelor solare.

Tabla expandată devine soluţia ideală atunci când îţi doreşti transparenţă, dar şi protecţie solară şi intimitate. Tehnologia permite şi o flexibilitate, putând să alegi între grade foarte diferite de închidere. Rigiditatea este cea a unui panou de tablă şi nu a unei plase.

 
2.Decorative and protective facade for Maracana train station PRODUCTS USED: BROADWAY – FLAMINIO – COPACABANA LOCATION: Rio de Janeiro – Brazil
1. Decorative facade for parking PRODUCTS USED: BROADWAY, Location: Redcar – England

Companie transilvăneană, design Italian

COLOR METAL a fost prezent în paginile Zeppelin mai ales cu soluţii de învelitoare, placaje, piese metalice etc., soluţii adaptate unor soluţii extrem de pretenţioase – la lucrări de restaure ce au câştigat premii internaţionale, de pildă, sau la arhitectură nouă şi hi-tech.

Tratamentele de suprafaţă moderne răspund cerinţelor legate de aspect, de design şi de durabilitate. Tablele din aluminiu pot fi acoperite prin vopsire în câmp electrostatic sau prin anodizare, iar tablele din oțel pot fi acoperite prin vopsire în câmp electrostatic sau prin galvanizare. Durabilitatea lor este garantată de finisajele de protecţie disponibile în variante nelimitate de culoare.

 

Utilizarea tablei metalice expandate pentru arhitectură

În funcție de textura acestora, tablele expandate pot fi folosite pentru panouri de protecţie solară, balustrade, placarea de faţade, garduri, precum și pentru confecţionarea tavanelor false şi a mobilierului.

Conform aplicaţiei lor arhitecturale, tablele metalice expandate garantează o transparenţă vizuală şi o acoperire parţială, precum şi o alternanţă între elementele pline şi goale, curbure şi plane, toate acestea oferind o eleganţă deosebită.

Compania COLOR METAL S.R.L. poate furniza aceste table expandate la dimensiuni standard sau personalizate. De asemenea, vă poate sprijini şi în găsirea celor mai bune soluţii pentru proiectele dumneavoastră.

Diferitele tipuri de tablă e metalică expandată sunt clasificate în grupuri în funcţie de formă şi configuraţie. Modelele lor oferă un mijloc unic şi creativ de filtrare a luminii, oferind în acelaşi timp un aspect delicat şi variat.Mai mult, rezistenţa excelentă şi flexibilitatea de utilizare fac din tablele expandate un produs solid şi robust, care îşi păstrează calitatea cu trecerea timpului.

3. Parapets of MCA 198 student residence PRODUCTS USED: BRERA LOCATION: Cyprus

 

4. Parapets of MCA 198 student residence PRODUCTS USED: BRERA LOCATION: Cyprus

Ecologie

Tablele expandate pot fi considerate printre cele mai verzi produse metalice de pe piaţă în prezent. Ruloul de tabla metalică din care se produc tablele expandate este tăiat şi întins dintr-o singură mişcare, prin urmare nu există resturi generate în procesul de fabricaţie la rece. Acesta creează zero deşeuri, iar materia primă este prelucrată de până la cinci ori, în funcţie de modelul şi dimensiunea tablelor dorite. Astfel se economisesc materiale şi, în acelaşi timp, se reduce impactul carbonului, precum şi daunele aduse mediului. Acest lucru înseamnă, de asemenea, costuri mai mici.

În ceea ce priveşte clădirile, “o umbrelă de soare” sau un înveliş al clădirii poate reduce considerabil costul răcirii interioare, asigurând în acelaşi timp un câştig solar benefic pentru reducerea costurilor de încălzire.

Practic, ele contribuie în mod esenţial la controlul încălzirii, răcirii şi iluminării clădirilor.

În esenţă, tabla metalică expandate îmbunătăţeşte calitatea vieţii, armonizând relaţia dintre spaţiile interioare şi cele exterioare

Sediul COLOR METAL

”Cât de tare credem în acest material este dovedit şi de faptul că am ales să-l folosim pentru propriul sediu. Jocul de umbre, lumini şi transparenţă este asigurat de către tabla expandată din aluminiu cu grosimea de 2 mm, model Flaminio Light.” – declară directorul general Zsolt Godra. Acest model este caracterizat de panouri cu dimen¬siuni mari şi zone cu deschideri medii.

 
Sediul central Color Metal

FLAMINIO LIGHT. Date tehnice

  • Diagonală lungă (mm) 115
  • Diagonală pe drum scurt (mm) 48
  • Grosime 2
  • Greutate aluminiu (kg/mp) 2,7
  • Grad de umbrire % 58%

 

Sursa: e-zeppelin


Source URL: https://color-metal.ro/arhitectura-cu-tabla-metalica-expandata