Amprenta Verde în școlile primare

Pentru multe lucruri putem fi recunoscători naturii: aerul curat, bogăția plantelor si a viețuitoarelor, pentru liniștea ei. Cu alte cuvinte, pentru întreaga viață. Toate aceste minuni am dori să le răsplătim naturii, de aceea am inițiat proiectul Amprenta Verde în școlile primare.

La începutul anului, când ne gândeam la planificarea unor proiecte de responsabilitate socială corporativă, cu entuziasm am început negocierile cu SZKA - Fundația Comunitară Odorheiu Secuiesc. Deoarece acțiunile noastre de anul trecut au demonstrat cu succes dorința noastră de a contribui și de a da un exemplu în organizare, voluntariat, asistență și conștientizarea ocrotirii mediului, nu a existat nicio îndoială că și în acest an vom continua aceste eforturi și chiar le vom ridica la un nivel superior.

Astfel, am salutat oportunitatea oferită de SZKA - Fundația Comunitară Odorheiu Secuiesc și Biroul de Ocolul Silvic De Regim Zetea, fiind primii care am intrat în proiectul Amprenta Verde. În acest fel, dorim să contribuim la neutralizarea emisiilor de dioxid de carbon, dând un exemplu, încurajând companiile din Odorheiu Secuiesc să adere la acest proces.

Elevii, prin cadrul acestui program organizat în iunie au putut adopta un copac, asumându-și responsabilitatea asupra unei vieți și a-și lăsa amprenta verde. Împreună cu elevii claselor a III.-a si a IV.-a a Școlii Gimnaziale "Orbán Balázs" am mers în pădure, unde pădurarii au organizat o școală forestieră în cadrul căreia au construit un hotel pentru insecte iar copiii și-au putut alege copacul. Pe fiecare copac adoptat a fost trecut numele elevului și identificate coordonatele GPS ale acestuia.

Am rugat copiii să imortalizeze această zi deosebită pe care au petrecut-o împreună cu colegii de clasă, lângă copacii lor. Din aceste creații, Color Metal a organizat o expoziție în octombrie la sediul central unde au fost invitați micii artiști, pădurarul și echipa Fundației Comunitare Odorheiu Secuiesc – SZKA. Am așteptat pe cei mici cu surprize și diferite momente interactive pentru a-i familiariza cu activitatea noastră de zi cu zi. Învățătoarele și copii au povestit ce a însemnat pentru ei acest program minunat și educativ. Firma noastră va sprijini și în viitor programele cu scop educativ.