Bucuria de a dărui în 2022

Bucuria de a darui 2022 -CM

Bucuria de a dărui, programul nostru de sfârșit de an a devenit deja o tradiție.

În luna decembrie, îngerii ambasadori ai acestui program realizează cu sprijinul colegilor câte o acțiune caritabilă la cele trei puncte de lucru ale companiei. Și de această dată Color Metal dublează valoarea donațiilor strânse prin aceste acțiuni.

În acest an, colegii din București au ales să sprijine Asociația Magic, iar cei din Timișoara Asociația Părinte.

La Odorheiu Secuiesc am decis să sprijinim familia Pál. Părinții cresc împreună patru copii, toți confruntându-se cu probleme speciale de sănătate: sindrom Asperger, ADD, probleme cu tiroida, iar cel mic are o boală genetică extrem de rară și severă. Costurile tratamentelor și a medicamentelor reprezintă o mare provocare pentru ei, la care se adaugă și costul diferitelor activități de dezvoltare a copiilor.

Dorim să contribuim la toate aceste cheltuieli, dar ne-am ambiționat să achiziționăm și un cărucior special pentru a facilita transportul celui mai mic copil în speranța că familia va avea aceeași atitudine pozitivă și optimistă cum am avut oportunitatea să îi cunoaștem.


 

Asociatia Părinte Implicat are ca obiect de activitate educația. În perioada Sărbătorilor, s-au ocupat de strângerea de cadouri pentru familii din medii defavorizate (părinți,bunici și copii), în total au fost 775 de persoane pe listă. În restul anului se ocupă de educația copiilor și a părinților prin diverse proiecte:

  1. Cursuri pentru copii și adolescenți : educație financiară și antreprenorială, anti- bullying, dezvoltare abilități, gastronomice
  2. Cursuri pentru părinți : comunicare cu adolescentul, management, educație financiară, principii sănătoase de viață
  3. Proiectul Micii Voluntari (152 copii înscriși în program, 4-18 ani) : colindat la case de bătrâni, organizare târguri caritabile de vânzare jucării si prăjituri
  4. Proiectul Micul Antreprenor
  5. Spijinirea copiilor din centrele de excelență, oferirea de premii pentru concursuri, oferirea de tabere de performanță (2021 -8 copii, 2022 -18 copii)
  6. Înființarea de biblioteci în spitalele de copii /școlile de la sate/centre de zi /case de copii și bătrâni
  7. Sprijin pentru copiii din familiile defavorizate (amenajare curte/sali centre de zi/case de copii/școli la sat, achizitionat fosă pentru o familie cu 2 copii bolnavi de cancer, mobilier, elecrocasnice, rechizite, cadouri Crăciun - 1800 cadouri copii in 2021, 950 cadouri copii 2020, cadouri de Paști/1 iunie/15 septembrie, etc) - datele pe anul 2022 inca nu au fost centralizate

Pentru anul 2023 îsi doresc să primească donații astfel încât să contracteze profesori după orele de curs pentru a lucra cu copiii din centrele sociale și de a ridica nivelul școlar al fiecăruia. Color Metal Timișoara a ales să sprijine prin intermediul Asociației Părinte Implicat 7 adulți din cadrul Casa Rafa, cărora le-am pregătit câte un cadou și separat am achizitionat produse alimentare de bază (ulei, orez,mălai, conserve, paste) pentru cele 25 de familii aflate în grija Casei Rafa.

Bucuria de a darui 2022 -CM TM


 
 

Asociația Magic este una dintre cele mai importante organizații de caritate din România, care se ocupăm cu a crea servicii, a facilita intervenții medicale și a dezvolta tehnologii care să îmbunătățească sănătatea și viața copiilor ce au un diagnostic oncologic sau alte boli grave și a întregii lor familii.

La MagiCAMP ei organiză tabere de vară și alte evenimente pentru copii. Cu MagicBOX trimit pachete lunare pentru familii cu copii bolnavi și situație materială dificilă. În MagicHOME oferă cazare pentru familiile care vin de departe cu copilul la tratament în București, Cluj, Iași, Craiova, Târgu Mureș, Chișinău și Viena. Prin aplicația MagicHELP facilitează accesul la reducerile și gratuitățile a peste 200 de companii tuturor familiilor cu afecțiuni grave.

Cu MagicTICKET se oferă vacanțe pentru familii care trec prin momente dificile. Asociația susține copii din toată țara să devină lideri ajutându-și prietenii în nevoie prin programul MagicMAKERS. Construiesc case cu MagicROOFS pentru familiile afectate de un diagnostic oncologic și cu situație material dificilă. Se oferă sprijin psihologic și terapeutic copiilor diagnosticați cu boli grave, părinților și fraților acestora prin MagiCARE.

Sprjină financiar educația copiilor și tinerilor cu afecțiuni grave prin bursele educaționale MagicEDU. Fac vizite la familiile beneficiare din toată țara pentru a le înțelege mai bine nevoile și pentru a le duce cadouri copiilor cu MagiCARAVAN.

 
Asociatia Magic