Cuprul în design interior

Cum asigurăm medii igienizate/aseptice prin design?

Provocarea cabinetelor medicale stomatologice și a altor spații închise, care necesită încredere în curățenie la un nivel ridicat.

O provocare pentru noi toți în perioada care urmează va fi să reclădim încredere. Încredere între noi la nivel uman, încredere între clienți și companii, între furnizori și beneficiari, între angajatori și angajați. Și nu mă refer la încrederea care și până acum trebuia să existe, ci mai cu seama la încrederea că oferim un mediu sigur de interacțiune cu clienții, angajații și partenerii noștri. Din acest punct de vedere, mai toate companiile care oferă servicii publicului și presupune interacțiune directă cu acesta, vor avea de rezolvat o nevoie oarecum nouă de siguranță sanitară suplimentară. Ne gândim la cabinete medicale individuale, cabinete stomatologice, saloane de înfrumusețare, localuri, spații publice sau instituții publice, în special la interiorul clădirilor, în care se strâng oameni pentru rezolvarea unor probleme. Până la urmă, putem pune în această categorie propriile noastre locuințe, care trebuie să fie de asemenea spații care asigură confortul unui mediu curat și pe cât se poate, de lipsit de bacterii sau virusuri.

Nevoia de asigurare a unui mediu igienizat va crește, iar foarte probabil clienții vor alege acele servicii care pot asigura un mediu aseptic la un cât mai înalt nivel.

“decontaminarea suprafețelor va deveni o provocare mai importantă decât până acum”

Există multe forme de asigurare a unui mediu curat și lipsit de virusuri și bacterii. Bineînțeles, curățenia exemplară cu soluții de curățare e probabil cea mai importantă. Păstrarea unei curățenii însă, la cel mai înalt nivel, în condițiile unei activități ridicate, în desfășurare, e o provocare.

Poză: Kenosis Design

Cu această intervenție a noastră, încercăm să aducem în atenția ta, o variantă de a contribui la asigurarea unui mediu curat, lipsit de bacterii sau virusuri. Utilizarea cuprului sau a aliajelor de cupru, sub diferite forme, pentru designul interior al spațiilor închise destinate diferitelor activități menționate anterior, poate fi o soluție foarte bună din următoarele motive:

  • Cuprul este un metal pe suprafața căruia virusurile și bacteriile mor în câteva ore. In sprijinul acestei informatii, puteti gasi studiul facut pe aceasta tema: https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMc2004973?fbclid=IwAR0ps2C-8bw2gJ_yPhSCrszW8IToCno0ibm4sQSrwrsWUSYSKGNKru7mB5c
  • Prin natura lui, cuprul are această proprietate formidabilă. Asta înseamnă că decontaminarea acelor suprafețe se face constant și fără intervenția umană, deci la costuri mai scăzute;
  • Materialul e 100% natural și reciclabil;
  • Varietatea nuanțelor care se pot obține și a formelor care pot fi fabricate este practic nelimitată. Creativitatea în design poate duce la asigurarea unor spații primitoare, foarte confortabile și în același timp foarte prietenoasă cu sănătatea celor care își desfășoară activitatea în aceste spații;
  • Utilizarea soluțiilor biocide o perioadă lungă de timp și în concentrații mari, pot provoca alte neplăceri și amintim aici doar faptul că unele substanțe au un miros neplăcut. Din acest punct de vedere, suprafețele de cupru, sunt iarasi sigure.
  • Dacă discutăm despre cupru, din punct de vedere vizual, aici putem spune că aceste materiale sunt vii. De ce? Pentru că suprafața acestor aliaje, dacă sunt netratate, evoluează în timp, îsi schimbă nuanța, într-un fel natural, care oferă spațiului interior propria-i personalitate.

Poză: Castelul Daniel

La demersul acesta, de a ajuta mediul de business în servicii, de a reclădi încrederea ca spațiile/suprafețele pot fi active în limitarea răspândirii unor virusuri sau bacterii (inclusiv COVID 19), venim și noi, cu suport tehnic și material, oferind gama completă de semifabricate din cupru, alamă și bronz, pentru aplicații arhitecturale și de design interior.

cuprul in design interior 2

Poză: Kenosis Design

Departamentul Soluții Arhitecturale:
Ing. Cana Mihai – departament arhitecturale
+40-747-282.780
cana.mihai@color-metal.ro
www.color-metal.ro