Echipa UPT Racing TEAM a participat la competiția Formula Student Italia 2019

UPT Racing Team, susținută de Color Metal srl. a participat la competiția Formula Student Italia 2019, organizată pe circuitul Riccardo Paletti, din Italia în luna iulie 2019. Tinerii ambițioși din cadrul Universității Politehnica Timișoara (Facultatea de Mecanică) au depășit o serie de dificultăți tehnice și materiale în drumul lor spre competiție. Acest proiect reprezintă o provocare intensă pentru tinerii studenți, care învață în practică, prin experimente reale, o serie de aspecte tehnice, organizatorice, dar și financiare, motivaționale și lucru în echipă la care te solicită sporturile cu motorul.

”Cea mai mare reușită este clasarea pe locul 19 la "Business Presentation" cu un punctaj de 48 de puncte (cel mai mare de până acum). La probele statice, echipa a reușit să îndeplinească toate condițiile regulamentului, în așa fel încât monopostul să treacă inspecția tehnică, practic cea mai importantă probă a proiectului care trebuie îndeplinită... Din păcate nu s-a putut continua mai departe. Ne-am confruntat cu o problemă tehnică la motor și n-a mai putut fi pornit în timp util, în ciuda tuturor sacrificiilor făcute. ” – afirmă reprezentanții echipei.

O echipă formată din 10 oameni, a depus eforturi foarte importante, prin multe ore petrecute în fața calculatoarelor și în ateliere de lucru. Toate acestea completate de nopți nedormite, mult entuziasm și sprijin din partea unor parteneri din domeniu, printre care și Color Metal - ”Partener in Engineering”, a dus la rezultatele frumoase însemnate.

Felicitări Echipei UPT Racing și succes în viitor!